Cart

Press Enter / Return to begin your search.

1. A CHU KFT TÖBBEK KÖZÖTT AZ ITT FELSOROLT ADATKEZELÉSEKKEL KAPCSOLATBAN KEZELI A SZEMÉLYES ADATAIDAT

1.1. A weboldalunkon történő vásárlás és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások

Itt többek között a regisztrációval kapcsolatos adataid tároljuk. Ez lehetővé teszi, hogy vásárolni tudj a CHU Kft. webáruházában, a vásárlásod után ki tudjuk számodra állítani a számlát, illetve, hogy meg tudjunk téged különböztetni a többi vásárlótól. Ezen adataid alapján tudjuk a közöttünk létrejött szerződést teljesíteni, ugyanis webáruház lévén az esetek jelentős hányadában házhozszállítással teljesítjük a megrendelésed. Az itt megadott adatok szolgálnak a kapcsolattartásra is, például abban az esetben, ha valamilyen információt szeretnénk veled közölni a megrendeléseddel kapcsolatban.

1.2. Üzletben történő vásárlással és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokkal kapcsolatos adatkezelések

A vásárlással kapcsolatos adataidat a vállalatirányitási rendszerünkben tároljuk elektronikus formában. Természetesen egy vásárlás során papír alapon is tárolódnak személyes adatok, így ezek megfelelő tárolásáról és kezeléséről is gondoskodunk. Ezen adatkezelés célja szintén az, hogy vásárolni tudj a szaküzletünkben és ki tudjuk állítani a megfelelő számlát a vásárlásodról. Itt többek között a nevedet, számlázási címedet, a termék vételárát és egyéb a vásárláshoz kapcsolódó adataidat tároljuk.

1.3. Ügyfélszolgálathoz és panaszkezeléshez, garancia érvényesítéséhez kapcsolódó adatkezelések

A CHU Kft. ügyfélszolgálatot üzemeltet annak érdekében, hogy a vásárlóinkkal tudjuk a kapcsolatot tartani.  Ezen platform szolgál arra is, hogy az esetleges minőségi kifogásokat kezeljük. Ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot mind email üzenetben, mind postai levélben, mind pedig telefonon fel tudod venni. Az Ügyfélszolgálatot az szaküzleteinkben is igénybe veheted, ugyanis az észrevételidet, minőségi kifogásaidat a szaküzletekben is előterjesztheted. Ilyen esetekben jegyzőkönyvet veszünk fel, amely esetén jogszabály írja elő a kezelt adatok körét. Ilyen adatok többek között a neved, a címed, az általad vásárolt fogyasztási cikk megnevezése és az általad érvényesíteni kívánt jog.

1.4. Süti kezelés

A kényelmes vásárlási élmény érdekében sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. A süti kezelésre vonatkozó tájékoztatónkat az alábbi linken érheted el.

2. MILYEN JOGAIM VANNAK A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉVEL, FELDOLGOZÁSÁVAL KAPCSOLATBAN?

Nagyon fontos számunkra, hogy megfelelően tudjunk téged tájékoztatni a személyes adataidról, illetve az is fontos, hogy az ezzel kapcsolatos jogaidat megfelelően tudd gyakorolni. Összeszedtük, hogy az adatkezeléssel kapcsolatosan milyen jogok illetnek meg téged.

2.1. Tájékoztatáshoz, valamint a kezelt személyes adatokhoz való hozzáféréshez való jog

Mint személyes adatok kezelésében érintett, jogosult vagy arra, hogy visszajelzést kapj tőlünk arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e nálunk, és ha folyamatban van, akkor jogosult vagy arra is, hogy a személyes adatokhoz és az ezzel kapcsolatos információkhoz hozzáférj. Ilyen információk többek között az általunk végzett adatkezelés célja, a személyes adatok kategóriái, kikkel közöljük a személyes adataid, személyes adataid tárolásának tervezett időtartama.

2.2. Helyesbítés joga

Kérés esetén jogosult vagy arra, hogy a rád vonatkozó pontatlan személyes adatokat helyesbítsük. Ezzel kapcsolatban jogosult vagy arra is, hogy a hiányos személyes adataidat kiegészítsük.

2.3. Törléshez vagy más néven elfeledtetéshez való jog

Amennyiben az itt felsorolt indokok valamelyik fennáll, akkor jogosult vagy arra, hogy kérésedre késedelem nélkül töröljük a személyes adataidat. Ezek az indokok az alábbiak:

a) személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

b) az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

c) az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre vagy amennyiben az adatkezelés közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódna;

d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

e) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

2.4. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Amennyiben az itt felsorolt indokok valamelyike fennáll, akkor jogosult vagy arra, hogy kérésedre korlátozzuk a személyes adatok kezelését. Ezek az indokok az alábbiak:

a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az érintett ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

c) az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

d) az érintett az Adatkezelő közérdeken vagy jogos érdeken alapuló adatkezelése kapcsán tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Amennyiben az adatkezelés a fentiek alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak a hozzájárulásoddal, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

2.5. Adathordozhatósághoz való jog:

Jogosult vagy arra is, hogy az általunk kezelt, rád vonatkozó személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formában megkapd és jogosult vagy arra is, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsd anélkül, hogy ezt mi akadályoznánk. Erre akkor van lehetőséged, ha az adatkezelés hozzájáruláson, vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Ezzel kapcsolatban közvetlen továbbításra is van lehetőséged.

2.6. Tiltakozáshoz való jog

Jogosult vagy arra, hogy a saját helyzeteddel kapcsolatos okból, bármikor tiltakozz a személyes adatait kezelése ellen, ha az adatkezelés például az Edigitalhoz kapcsolódó jogos érdeken alapul. Ezzel kapcsolatban azonban felhívjuk a figyelmed arra, hogy amennyiben megtiltod, vagy kéred az adatkezelés megszüntetését, akkor fennállhat az az eset is, hogy nem tudunk téged megfelelően kiszolgálni.

2.7. Visszavonás joga

Természetesen jogosult vagy arra, hogy a hozzájárulásodon alapuló hozzájárulásodat, bármikor visszavond. Ez alapján tehát, ha például feliratkoztál a hírlevelünkre, akkor bármikor kérheted, hogy a 

3. MILYEN LÉPÉSEKET TETTÜNK SZEMÉLYES ADATAID BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN?

A CHU Kft. korszerű hardver és szoftver megoldásokat alkalmaz annak érdekében, hogy az adataid biztonságban legyenek. Ezek a rendszerek a technika jelenlegi állása alapján védik az adataidat a jogosulatlan hozzáféréstől, a megváltoztatástól, továbbítástól, nyilvánosságra hozataltól, törléstől illetve a megsemmisítéstől. A személyes adataidat csak a szabályzatainkban meghatározott adatkezelők és adatkezelők illetve munkatársaink ismerhetik meg. A biztonság érdekében többek között tűzfalakat, vírus- és behatolás védelmet, illetve jelszavas védelmet is alkalmazunk, egyesesetekben pedig titkosítást alkalmazunk.

4. ELJÁRÁS A FENTEBB ISMERTETETT JOGAID GYAKORLÁSÁVAL KAPCSOLATBAN

A CHU Kft. indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon (30 napon) belül tájékoztat téged a jelen tájékoztatóban, illetve a hivatalos tájékoztatókban megtalálható jogok gyakorlásával kapcsolatos kérelmed nyomán megtett intézkedésről. Szükség esetén, amennyiben a kérelmed túl összetett, illetve nagyon sok kérelem érkezik egyszerre, akkor ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható.

Ezen információkat, illetve a tájékoztatásokat díjmentesen biztosítjuk a számodra.

A rendszerben tárolt személyes adataiddal és az adatkezeléssel kapcsolatos bármely kérdésedet, kérésedet kérjük, juttasd el az info@colson.hu e-mail címre, illetve írásban a 1223 Budapest, Park utca 1. fsz. 3 címre. Kérjük, tartsd szem előtt, hogy személyes adataid kezelésével kapcsolatban – az érdekedben – csak abban az esetben áll módunkban felvilágosítást adni, illetve intézkedést tenni, ha személyazonosságodat hitelt érdemlően igazoltad.

A kérelmed megválaszolásához minden esetben szükségünk van az alábbi információkra:

regisztrációkor megadott email címed

teljes neved

számlázási címed

Amennyiben e-mailben juttatod el hozzánk a kérelmedet, akkor ügyelj arra, hogy a regisztrációkor megadott email címről küldd el a megkeresést.

5. ADATFELDOLGOZÓK

Személyes adataidat természetesen kiemelten kezeljük. Fontos tudnod azonban, hogy a szerződés teljesítése érdekében a hatályos jogszabályoknak megfelelően, illetve hozzájárulásod alapján Adatfeldolgozókat veszünk igénybe. Ilyen Adatfeldolgozók többek között, de nem kizárólagosan:

a futárszolgálatok

a vállalatirányítási rendszer üzemeltetője

a honlap üzemeltetője

számviteli tevékenységet végző cég

CHU Kft. munkavállalói

Az adatfeldolgozók önálló döntéseket nem hoznak és folyamatosan ellenőrizzük őket, annak érdekében, hogy a személyes adataid biztonságban legyenek.

Kiemeljük azonban, hogy a személyes adataidat soha nem adjuk el, azokkal nem kereskedünk.

6. ADATVÉDELMI TISZTVISELŐ

Amennyiben kérdésed merül fel a jelen tájékoztatóval kapcsolatban, kérjük, írd meg nekünk az info@colson.hu e-mail címre és adatvédelmi tisztviselőnk válaszol a kérdéseidre. A jelen Szabályzat és annak mindenkori módosításai megtalálhatóak a 

Adatkezelő és elérhetőségei: CHU Kft. 1223 Budapest, Park utca 1. fsz. 3. cégjegyzékszám: 01 09 304473, telefon: +36 30 799 7487, e-mail: info@colson.hu, webcím: www.colson.hu);

7. MILYEN JOGORVOSLATI FÓRUMOKAT VEHETEK IGÉNYBE?

Bármilyen, adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, észrevétellel kereshetőek vagyunk a jelen Tájékoztatóban és a szabályzatainkban megadott elérhetőségek valamelyikén.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: +36-1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

Honlap: www.naih.hu

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Jogaid megsértése esetén ellenünk, mint Adatkezelő ellen bírósághoz fordulhatsz. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, mi vagyunk kötelesek bizonyítani. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per –választásod szerint – a lakóhelyed vagy tartózkodási helyed szerinti törvényszék előtt is megindítható.


cookie (süti) szabályzat

1. mik azok a „cookie-k”(„sütik”)

Amikor a K&H Bank Csoport valamely weboldalát meglátogatják, egy apró file, ú.n. cookie, vagy más szóval süti kerülhet a látogató számítógépére. Egyes általunk használt sütik elengedhetetlenek oldalaink megfelelő működéséhez, mások információkat gyűjtenek azok használatával kapcsolatosan annak érdekében, hogy még kényelmesebbé és hasznosabbá alakíthassuk oldalainkat. Néhány süti csak átmeneti, azaz eltűnik a böngésző bezárásával, léteznek azonban tartós változatok is, amelyek huzamosabb ideig a számítógépeken maradnak.
 

2. Miért használunk sütiket?

A K&H Bank Csoport az alábbi célokból alkalmaz weboldalain sütiket:

  • hogy weboldalainkon könnyebben elnavigálhassanak látogatóink, miközben azok gyorsabban betöltődnek számukra
  • hogy a felhasználói élményt folyamatosan javítani tudjuk
  • hogy weboldalainkat a látogatói igényeknek leginkább megfelelő tartalommal tudjuk megtölteni
  • hogy meg tudjuk érteni azt, hogy weboldalaink látogatói hogyan használják online szolgáltatásainkat, és a megszerzett tapasztalatok alapján azokat tovább tudjuk fejleszteni
  • hogy látogatóink számára a leginkább releváns ajánlatokat tudjuk megjeleníteni
     

3. Milyen típusú sütiket használunk?

3.1. Hozzájárulást nem igénylő sütik

“munkamenet sütik”

A munkamenet sütik a honlap böngészéséhez, a funkciók használatához szükségesek, többek között lehetővé teszik a látogató által adott oldalon, funkcióban vagy szolgáltatásban végzett műveletek megjegyzését. A munkamenet sütik alkalmazása nélkül a honlap zökkenőmentes használata nem garantálható. Érvényességi idejük az adott látogatás időtartamára terjed ki, a sütik a munkamenet végén vagy a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek.

A honlap megfelelő munkamenetének biztosítása az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A § (3) bekezdésében rögzített törvényi felhatalmazás alapján az ott foglaltaknak megfelelően történik.

A honlap által használt munkamenet sütik az alábbiak:

  • JSESSIONID: munkamenet azonosítót tartalmazó technikai cookie.

    Ez a süti segít a tartalomkezelő rendszernek folyamatos munkamenetként kezelni a felhasználó oldalmegtekintéseit annak érdekében, hogy bizonyos alapvető funkciók, mint a regisztráció és bejelentkezés hibátlanul tudjon működni. A böngésző ablak bezárásával törlődnek a látogató számítógépéről.
     
  • LFR_SESSION_STATE + látogató azonosító: ebben az utolsó session aktivitás dátuma és ideje van.

    Ez a süti annak anonim azonosítására szolgál, hogy egy oldalmegtekintés mely előző oldalmegtekintések a folytatása. Segíti, hogy bizonyos alapvető funkciók, mint a regisztráció és bejelentkezés hibátlanul tudjon működni. A böngésző ablak bezárásával törlődnek a látogató számítógépéről.
     
  • PD_STATEFUL_<ID>:

    Az oldal által használt tartalomkezelő rendszer által használt cookie (süti), amely az oldal működését biztosítja. A böngésző ablak bezárásával törlődnek a látogató számítógépéről.
     

“használatot támogató sütik”

Ezek a sütik lehetővé teszik, hogy honlapunk megjegyezze, hogy milyen működési módot választott (pl. honlap magyar vagy angol változatot használja, az akadálymentes változatot választja-e, kereső eredmény listájában hány találat jelenjen meg egyszerre stb.). Ez annak érdekében történik, hogy a következő látogatás alkalmával ezeket ne kelljen újból megadnia. A preferenciákat tároló sütikben lévő információk nélkül honlapunk kevésbé gördülékenyen ugyan, de működhet.

A honlap által használt használatot támogató sütik az alábbiak:

  • COOKIE_SUPPORT: “cookie támogatást tesztelő cookie”

    Ez a süti segíti az oldalunkon használt tartalomkezelő rendszernek érzékelni, ha egy felhasználó esetleg letiltotta a cookie-k (sütik) használatát. Érvényességi ideje a látogatástól számított 2 évig tart.
     
  • GUEST_LANGUAGE_ID: “aktuálisan használt nyelv azonosítóját tartalmazó cookie”

    Ez a süti tárolja, hogy a felhasználó számára az oldal mely nyelvi változatát kell kiszolgálni a tartalmak megjelenítése során. Érvényességi ideje a látogatástól számított 2 évig tart.
     
  • KH_COOKIE_PRIVACY_ACCEPTED: “cookie szabályzat működéséhez szükséges cookie”

    Ez a süti tárolja, hogy a látogató elfogadta-e a cookie szabályzatot. Érvényességi ideje a látogatástól számított 1 évig tart.
     

“felhasználói tevékenységet elemző sütik”

A felhasználói tevékenységet elemző sütik segítségével információt gyűjtünk látogatóink honlap használati szokásairól. Ennek keretein belül lehetőségünk van megismerni, hogy a látogató mely oldalainkat tekintette meg, hány oldalt keresett fel, az oldal mely részére kattintott, milyen hosszú volt az egyes munkamenet ideje, milyen hibaüzeneteket kapott, mely oldalunkat tekintették meg legtöbben, stb. Ezek annak érdekében történnek, hogy a honlapunkat, ideértve azok funkcióit, illetve az azon elérhető szolgáltatásainkat látogatóink igényeinek megfelelően tudjuk továbbfejleszteni, és magas színvonalú, felhasználóbarát élményt tudjunk biztosítani számukra.

A felhasználói tevékenységet elemző sütik között vannak olyanok, amelyek teljesen anonim információkat biztosítanak számunkra, azaz a használati szokásokra vonatkozó információkhoz név nélkül jutunk, azokat így név nélkül is tároljuk, és a kinyert információkat így a látogatók viselkedésének anonim elemzésére használjuk.

A honlap által használt felhasználói tevékenységet anonim módon elemző sütik az alábbiak:

  • Google Analytics egyes funkciói

    Egyik funkciója segít anonim módon azonosítani, ha egy felhasználó már járt korábban a weboldalon. Érvényességi ideje a látogatástól számított 2 évig tart.

    Egy további funkciója megakadályozza, hogy az anonim statisztikákat gyűjtő rendszer túl sok adatot kapjon rövid idő alatt. Érvényességi ideje a látogatástól számított 1 percig tart.

    A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatót a következő linken keresztül érhető el: 
    https://www.google.com/analytics/terms/us.html
     

3.2. Hozzájárulást igénylő sütik

“felhasználói tevékenységet elemző sütik”

Egyes felhasználói tevékenységet elemző sütik esetében nem kizárt, hogy ne csak anonim információkat ismerjünk meg elemzéseink során. Ettől függetlenül ezen sütikkel is célunk megegyezik a fentiekben a felhasználói tevékenységet elemző sütiknél írtaknál azzal, hogy a személyes adatok megismerésének elkerülése érdekében technikai eszközöket és intézkedéseket alkalmazunk (pl. adatmaszkolás), és a kinyert információkat továbbra is a látogatók viselkedésének anonim elemzésére használjuk.

A honlap által használt felhasználói tevékenységet elemző sütik az alábbiak:

  • Hotjar

    Hőtérképes analitikához használt szolgáltatás, mely a kattintások helyéről, az egér mozgásáról gyűjt információkat. Anonim módon vizsgáljuk vele, hogy a felhasználók mennyire képesek valóban jól használni a weboldalt. Segítségével úgy tudjuk fejleszteni tartalmainkat, hogy azokkal könnyebben és akár érthetőbben tudjanak a látogatók kapcsolatba kerülni szolgáltatásainkkal. A böngésző ablak bezárásával törlődnek a látogató számítógépéről.

    Részletes tájékoztató (csak angol nyelven érhető el): 
    https://www.hotjar.com/cookies
     
  • VWO (Visual Website Optimizer)

    Weboldalak A/B teszteléséhez használható szolgáltatás, melynek segítségével összehasonlítható egy-egy kiválasztott oldal két vagy akár több verziójának teljesítménye. Annak érdekében, hogy javítani tudjuk a felhasználói élményt weboldalunkon, időnként olyan teszteket futtatunk, amelyek segítenek anonim módon eldönteni, hogy a weboldal egyes funkciói milyen megjelenéssel és milyen működéssel lehetnének még egyszerűbben használhatók a látogatók számára. Ilyenkor a tesztek a látogatók egy részének jelennek csak meg. Ez a cookie segít abban, hogy ugyanaz a felhasználó ugyanazt a tesztet lássa látogatásai során. Érvényességi ideje a látogatástól számított 1 évig tart.

    Részletes tájékoztatók (csak angol nyelven érhető el):
    https://vwo.com/knowledge/cookies-used-by-vwo/
    https://vwo.com/privacy-policy/
     

“célzó- és hirdetési sütik”

A célzó- és hirdetési sütik használatának célja kettős: egyrészről ezen sütik biztosítják, hogy látogatóinkat leginkább érdeklő, vagy számukra fontosnak tűnő hirdetéseket tudjuk kiválasztani és megjeleníteni számukra harmadik felek weboldalain, másrészről kampányaink teljesítményét is mérni tudjuk az általuk megismert információk alapján. Ezen sütik jellemzően az oldallátogatások tényét, bizonyos meglátogatott termékoldalak, űrlapok, köszönöm oldalak látogatását, időtartalmát, és a használt eszközt rögzítjük.

A honlap által használt célzó- és hirdetési sütik az alábbiak:

  • Google Adwords

    A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatót a következő linken keresztül érhető el: 
    https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy
     
  • Facebook

    Ezen süti segítségével tudunk személyre szabott ajánlatokat megjeleníteni a Facebook közösségi oldal felületein. Érvényességi ideje változó, legfeljebb a látogatástól számított 3 hónapig tart.

    A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatót a következő linken keresztül érhető el:
    https://www.facebook.com/help/cookies/

     
  • Doubleclick

    Ezen süti segítségével tudunk személyre szabott ajánlatokat megjeleníteni különféle weboldalakon elérhető hirdetési felületeken. Érvényességi ideje változó, legfeljebb a látogatástól számított 1 évig tart.

    A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató a következő linken érhető el:
    https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy
     

4. Maximális biztonság

Fontos hangsúlyoznunk, hogy az általunk használt sütik semmilyen látogatói azonosítót vagy jelszavat sem jegyeznek meg, így azok bizalmassága nem sérül általuk. Érvényes ez a megállapítás elektronikus banki szolgáltatásaink vonatkozásában is, úgy a sütik alapbeállítása, mint a hozzájáruláshoz kötött sütik alkalmazása esetében is.
 

5. A sütik beállításának ellenőrzése, a sütik letiltása

A modern böngészők engedélyezik a süti beállítások módosítását. A böngészők egy része alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ez a beállítás is megváltoztatható annak érdekében, hogy a jövőre nézve megakadályozza a látogató az automatikus elfogadást. Átállítás esetén a böngésző a továbbiakban minden alkalommal felajánlja a sütik beállításának választási lehetőségét.

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy mivel a sütik célja a weboldal használhatóságának és folyamatainak támogatása, valamint megkönnyítése, a sütik letiltása esetén nem tudjuk garantálni, hogy a látogató képes lesz a weboldal valamennyi funkciójának teljes körű használatára. A weboldal ez esetben a tervezettől eltérően működhet a böngészőben.

Bármikor lehetőség van továbbá a sütik törlésére is, amely a böngészési előzmények törlésekor végezhető el.

További részletes információ az egyes böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken érhetőek el:

%d bloggers like this: